İtalya Ligi Serie A'nın 32. haftasında Juventus, Lecce'yi 2-1 mağlup etti. Müsabakaya ilk 11'de başlayan milli futbolcu Kenan Yıldız, performansıyla İtalyanları adeta mest etti.

Juventus ile Lecce, İtalya Ligi Serie A'nın 32. haftasında kozlarını paylaştı. Allianz Stadyumu'nda oynanan müsabaka, Juventus'un 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Koopmeiners ve 33. dakikada Kenan Yıldız kaydetti. Lecce'nin tek sayısı ise 87. dakikada Baschirotto'dan geldi.

Bu skorun ardından son 3 maçta 2. kez kazanan Juventus, 59 puanla 4. sırada yer aldı. Lecce ise 26 puanla 17. basamakta yer buldu.

Milli futbolcu Kenan Yıldız, ilk 11'de çıktığı maçın 90. dakikasında yerini Savona'ya bıraktı.

Kenan Yıldız'ın Lecce karşısında fileleri sarsması ve sergilediği performans ise İtalyanları büyüledi. Yıldız için yapılan yorumlar şu şekilde oldu:

CalcioMercato: "Yıldız'ı izlemek çok keyifli, alkışlamak ise tam bir keyif. En uygun rolü olan sol açık oyun kurucu pozisyonuna geri dönen oyuncu, taraftarlara gecenin en heyecanlı anını yaşattı: Yakın tarihte daha önce görülmemiş hızlı ve kesin bir hareketin zirvesinde attığı ikinci gol."

Tuttosport: "Maçın ilk 6 dakikasına kadar pek görünmeyen oyuncu, Juventus'un, ustaca bir hareketle bu sezonki sekizinci golünü kaydetti. Falcone'u delen, yerden, sağ ayak vuruşu. Nadir nitelikler ve büyük yetenek."

İtalyan futbolunun efsane ismi Gianfranco Zola: "Del Piero'nun ardından biraz erken görünüyor. Oyuna girdiği andan itibaren fark yaratmaya başlamıştı, önemli goller atıyordu. Yıldız gerçekten çok iyi gelişiyor ve onu çok beğeniyorum, ancak o seviyeye ulaşmak için hala kat etmesi gereken çok yol var. Bugünün futbolu benim oynadığım futboldan çok farklı. Benim özelliklerime sahip oyuncular var ama Juventus'tan Yıldız benimkine benzer özelliklere sahip bir futbolcu."